top of page
Search

Urgența începe cu tine!


În ultima vreme, am tot vorbit despre faptul că avem sentimentul ăsta de urgență, de nerăbdare în a schimba ceva legat de felul în care se derulează viața noastră.


De cele mai multe ori, tratăm urgențele în legătură cu propria persoană ca și cum ar fi exclusiv despre a stinge focul, când uneori este vorba doar despre a-l întreține.


Ne gândim dacă șeful nu ar mai fi atât de morocănos sau nedrept sau lipsit de empatie etc, etc, ori ne gândim dacă partenerul de viață ar fi mai înțelegător, mai afectuos, mai asertiv și tot așa; sau ne îndreptăm atenția spre părinții noștri: dacă ei ne-ar fi susținut mai mult, ne-ar fi încurajat să facem ce ne place, ne-ar fi permis să... n lucruri, iar lista poate continua așa în legătură cu prieteni, colegi, copii, vecini, Guvern, președinte, ș.a.m.d.

Sau poate nu e vorba de persoane neapărat- ne gândim la circumstanțele în care ne-a fost dat să ne naștem, să creștem și să trăim în prezent: țara, orașul, situația financiară, nivelul de educație și multe alte asemenea.

Și este adevărat că toate astea ne influențează, că toate astea își pun amprenta asupra noastră și fac o diferență, chiar una majoră!

Dar noi NU suntem victimele circumstanțelor în care trăim sau oamenilor care ne înconjoară. Nu mai suntem copii- NOI alegem să ne înconjurăm de aceste persoane, noi alegem atitudinea pe care o adoptăm, modul în care ne raportăm în relație cu ele. Sunt alegeri personale, nu ne ține nimeni cu forța la un loc de muncă unde nu ne regăsim, în prezența unor persoane care ne sug toată energia, nu suntem condamnați să trăim cu minimul sau mediul pe economie, nici măcar NU putem învinovăți Soarta, nu putem arunca totul în spatele norocului sau ghinionului.


Uite ce este norocul ăsta, de fapt. Putem spune ca i-am găsit rețeta secretă sau formula matematică. Este suma următorilor termeni:

Pregătire (dezvoltare) + Atitudine + Oportunitate + Acțiune (a face ceva în legătură cu asta, cu ce îți dorești tu să obții)


Și că tot veni vorba despre a obține ce îți dorești... ordinea firească a lucrurilor este să fii, să faci și să ai. SĂ FII, ÎN PRIMUL RÂND – fii ce îți dorești să fii – apoi, FĂ ceea ce este necesar să faci ca să ajungi acolo (și întreține focul interior), iar în final, SĂ AI ce îți dorești să ai, să obții tu!


Concret, vrei să fii un manager de succes: prima dată, fii, pregătește-te, lucrează cu tine, la atitudinea ta, crede în tine, vizualizează imaginea ta zi de zi ca manager de succes; lasă deoparte cu ce te ocupi tu în prezent sau cât de probabil va fi să realizezi asta și alte asemenea, ci pur și simplu, vizualizează-te așa cum îți dorești să fii, analizează ce simți, ce gândești, cum vorbești, cum te miști, cum te îmbraci, ce mimică ai, ce gesturi faci și păstrează imaginea asta în minte. Când descrii tot ce vezi, folosește prezentul, ci nu viitorul! Fă asta zi de zi, transmite-i subconștientului tău această imagine- studiile au demonstrat că el și-o va însuși, că nu face distincția între real și imaginar- cu cât tu vei exersa mai tare, cu atât mai mult vei reuși să schimbi imaginea ta veche, prăfuită de convingeri limitative și complexe fără număr, în imaginea a cine vrei tu să fii. Și începi să devii!


De fapt, ești deja, doar e necesar să scoți la suprafață acele calități care să fie în acord cu ce îți dorești. Suntem ceea ce gândim – ai auzit-o de nenumărate, cu siguranță!


Alege începând FIX din acest moment să fii așa cum îți dorești să fii, CINE îți dorești să fii!


Reține! Schimbarea pe care TU vrei să o vezi în jur începe cu TINE! Începe din INTERIORUL tău!


Cel mai adesea, avem urgența de a schimba aspecte ce țin de exteriorul nostru, investim sau cheltuim pur și simplu o groază de bani pe lucruri materiale care să ne umple goluri lăuntrice. Evident că asta nu se întâmplă, dar continuăm iar și iar să gândim că:

  • dacă o să am o anumită mașină, voi fi fericit;

  • dacă o să am o anumită, voi fi fericit;

  • dacă o să fiu mai slab sau mai tonifiat, cu un bust mai generos sau cu buze mai voluminoase....

  • ori dacă voi merge în nu știu ce vacanțe, voi fi mult mai fericit!

Dar ajungi să le ai pe rând pe toate sau măcar una dintre ele și ce constați? Că ești la fel de nefericit!! Pentru că fericirea vine din interiorul tău- este o alegere personală și asta! Tu alegi să te bucuri de cine ești, ce faci și ce ai. Ori ba! Alegi acum, pentru momentul prezent- nu pentru viitor. Fericirea se simte, nu se pune în așteptare.


Și nu îmi doresc să mă înțelegi greșit- eu încurajez să ne dorim și să avem parte de prosperitate, de abundență. În sesiunile de coaching, lucrez cu clientele mele să obțină un job mai bine plătit, să fructifice oportunități în afaceri care să le aducă mai mult profit, le încurajez și le susțin să aibă tot ceea ce își doresc, inclusiv un bust mai generos dacă asta își doresc, dar nu cu falsa promisiune că atunci vor fi fericite, împlinite. Mai întâi, le ajut să găsească nenumăratele resurse de bucurie în interiorul lor și motivate de asta, să realizeze toate acele aspecte materiale. FII, FĂ, AI- ordinea firească.


Te întrebi DE CE ne este mai ușor să dăm sute și mii de lei pe produse cosmetice, pe haine pe care nu le purtam mai mult de 2-3 ori decât pe niște cărți sau pe niște programe de dezvoltare? Te întrebi de ce investim atât de mulți bani, poate chiar sute de mii de euro în case sau chiar mașini, bani pentru care muncim mai bine de jumătate din viață, dar nu am investi jumătate de an din viața noastră în a lucra la noi înșine, în a ne dezvolta, în a ne crește gradul de conștientizare și în a ne regăsi pe noi înșine?


Este mult mai ușor să cumperi ceva material, care este palpabil, cu care poți ieși în lume sau îl poate vedea lumea și admira, te poate chiar invidia, decât să investești în propria persoană. NU este palpabilă creșterea, cel puțin rezultatele nu se văd ca atunci când treci pe la coafura, dar mai ales creșterea personală e a naibii de dureroasă, de inconfortabilă, de costisitoare- nu atât ca bani, dar costisitoare că, pentru a crește, e nevoie să plătești un preț nemonetizat, să dai la schimb ceva, ceva care e parte din propria persoană. Cu alte cuvinte, trebuie să renunți la niște obiceiuri, să adopți o nouă atitudine, să faci lucruri pentru care nu te simți pregătit și să acționezi cuprins de toate fricile, e posibil să fie nevoie să iei distanță față de niște oameni lângă care nu te mai regăsești, e foarte probabil să faci schimbări majore și mai greu de digerat, dar în fond, tu știi că îți sunt benefice.


Creșterea este un proces complex și nu are loc în mod automat, odată cu trecerea anilor, ea se întâmplă ÎN MOD INTENȚIONAT. Trebuie mai întâi să îți setezi intenția asta și să îți asumi costul ei. Beneficiile - îți garantez - sunt uluitoare, sunt pe viață, acoperă toate planurile vieții tale, dar e drept, nu sunt atât de accesibile ca atunci când mergi să îți cumperi o pereche de blugi!




Descoperă cei 15 pași spre o viață împlinită și oricând simți nevoia să împărtășești din experiențele, gândurile sau emoțiile tale, sunt doar la un click distanță, cu bucuria și curiozitatea de te cunoaște și sprijini.

37 views0 comments
bottom of page