top of page

Fă cunoștință cu Daniela

Trainer & Coach profesionist

Daniela sunt și mă bucur să pot ajuta profesioniștii să își gestioneze cu succes conflictele, să își facă vocea auzită și să se remarce în plan profesional, prin transformarea modului în care comunică și a atitudinii, fără să-și sacrifice relațiile sau chiar sănătatea.

Ador să lucrez cu oamenii și de aceea, am ales timp de peste 10 ani, să fiu HR-istă în multinaționale. Actualmente, am decis să duc mai departe - din rolul de antreprenor - ariile care mi-au plăcut cel mai tare din ceea ce înseamnă activitatea de resurse umane. Astfel că, în prezent, sunt Antrenor de Voce, Ambasador al Cooperării, Evaluator de Daune Emoționale, Recuperator de Stimă de sine și când nu fac training și coaching, sunt Căutător de Sens în organizații (căci consultant în managementul resurselor umane ar suna prea sec, așa-i?). 

Traseul meu profesional în interiorul corporațiilor a fost unul relativ accelerat. Am început să lucrez din timpul facultății, primul job fiind în departamentul Customer Care, iar un an mai târziu am avut primul job în HR. După 2 ani de activitate în resurse umane, schimbând 2 organizații în acest timp, inițial ca referent, apoi specialist RU, am fost promovată în poziția de manager resurse umane la vârsta de 24 de ani, iar 3 ani mai târziu am devenit membru în Consiliul de Administrație al corporației din care făceam parte.

Am învățat din greșeli și, condusă de o motivație uriașă de a mă face apreciată și respectată în rândul colegilor, indiferent de nivelul ierarhic, am descoperit treptat puterea unei comunicări strategice, asertive, empatice. Am învățat, cum se spune, lovindu-mă cu capul de pragul de sus ce înseamnă leadershipul, cum se construiește influența și cum să maximizezi valoarea relațiilor profesionale pe termen lung. 

Educația este una dintre valorile mele de top, iar după ce am finalizat studiile universitare (3 domenii diferite: științe administrative, limbi străine și științe juridice), am continuat formarea și perfecționarea mea ca om și profesionist deopotrivă. Programele de training urmate au vizat domenii variate de la resurse umane, leadership și comunicare în mediul de business la psihologie pozitivă, mindfulness, NLP,  Terapia de urgență bazată pe neuroștiința emoției, cogniției și somaticii, cu o durată mai scurtă sau mai lungă, în țară sau în străinătate. Continui să investesc în creșterea mea și să învăț lucruri noi sau să aprofundez ceea ce știu deja, lucrând îndeaproape cu mentori și coachi profesioniști.

Cred cu tărie că educația este un izvor de bine în lume, cum afirma Kant. Fără dubii, e un proces continuu și în mare parte, informal, căci avem șansa de a învăța din fiecare experiență trăită sau om întâlnit.

Daniela Șerban trainer & coach
20220716_195339.jpg

În prezent

În 2019, am făcut pasul decisiv de la rolul de corporatist la cel de antreprenor.

Abia am început ca trainer și consultant resurse umane că pandemia ne-a lovit în plin și la nici jumătate de an de antreprenoriat, a trebuit să mă recompun sau mai bine zis, să îmi mut activitatea în spațiul virtual, adresându-mă unui număr mult mai mare de oameni, dar mult mai... necunoscuți.  Am înțeles atunci că pot realmente ajuta doar dacă le rămân alături pe termen mai lung, dincolo de durata destul de scurtă a unui curs. Așa că am început mai întâi un program de certificare precum consilier dezvoltare personală (ANC), imediat după aceea - „Life Coaching Diploma” (CPD, UK), iar apoi m-am certificat internațional precum coach profesionist (Maxwell Leadership).

În prezent, facilitatez programe de training și coaching atât în organizații, cât și livrate direct persoanelor fizice interesate să crească în plan personal și profesional deopotrivă.

În mediul online, susțin cel mai adesea programe ce reunesc trainingul cu coachingul, adresate profesioniștilor care doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare, să gestioneze cu succes conflictele și relațiile cu tipologii dificile de colegi și să se facă remarcați în spațiul profesional. (vezi aici detalii)

În mediul corporatist, livrez de regulă cursuri in-house, la nivel național, fie direct (detalii disponibile aici), fie în parteneriate cu alte companii de training, acoperind:

> subiectul mai vast al comunicării: feedback, asertivitate, managementul conflictelor, prezentări în public, comunicare scrisă, persuasiune, etc;

>  leadershipul: influență, motivarea echipei, performanță;

> managementul resurselor umane, al timpului și al performanței.

training_edited.jpg
Daniela Șerban copil

Ca adult, am constatat după 30 de ani că îmi trăisem viața până atunci în goana după a face lucruri, a dovedi celorlalți că pot și că merit, și a fi cine se așteptau cei din jur să fiu sau la ce se așteptau ceilalți să fac. Vinovăția și rușinea erau două elemente care făceau parte din existența mea, de parcă am fi fost surori siameze. 
Eram mereu sub semnul lui "trebuie": 
•    Trebuie să fiu așa pentru a fi acceptată, iubită, respectată. 
•    Trebuie să fac una sau alta pentru că asta se așteaptă X sau Y de la mine. NU îi pot dezamăgi! Ce ar crede despre mine dacă nu fac aia sau cealaltă? 

•    Trebuie să muncesc enorm, mult mai mult decât alții, pentru a obține ceva, orice, altfel nu îl merit (la 24 ani, eram deja workaholică).
•    Trebuie să fac lucrurile perfect, altfel nu sunt suficient de bună! (tiparul perfecționistului)
•    Trebuie, trebuie, trebuie... 

 

Îmi era dificil, chiar imposibil, să spun NU și terminam deseori prin a face ceea ce nu îmi doream sau prin a renunța la a face ceea ce aș fi dorit.

La puțin timp după ce am devenit mamă pentru a doua oară, am avut acel moment de A-HA care m-a determinat să văd, să fac și să fiu altfel.

O poveste nu neapărat lungă, cât complexă, pe care obișnuiesc să o împărtășesc detaliat celor din comunitatea mea: fie pe rețelele de socializare (follow și like paginii, dacă nu ne-am conectat încă), fie în programele de training și coaching.

 

Un prim pas pentru a intra în comunitate este chiar, abonându-te la newsletter și astfel, te țin la curent cu noutățile din activitatea și viața mea (formular înscriere mai jos). În medie, e vorba de un email săptămânal. 😉

Fac parte din generația cu cheia de gât

M-am născut într-un orășel minier, Motru (Gorj), într-o familie absolut obișnuită acelor timpuri. Părinții mei, cu studii medii, mi-au insuflat convingerea că singura modalitate de a reuși în viață este să învăț, să îmi investesc timpul și atenția în educație, ca să îmi asigur un viitor mai bun, ca să nu trebuiască să muncesc din greu ca ei.

Totodată, ideea competiției cu cei din jur mi-a fost inoculată prin acel gen de comparație cu alți copii, comparație ce era parte din realitatea școlară de zi cu zi: Cine ce notă a luat?, De ce a luat altcineva mai mult ca tine?, Alții cum pot mai mult/ mai bine?, etc.

bottom of page