top of page

Fă cunoștință cu Daniela

Trainer & Coach profesionist

Daniela sunt È™i mă bucur să pot ajuta profesioniÈ™tii să îÈ™i gestioneze cu succes conflictele, să îÈ™i facă vocea auzită È™i să se remarce în plan profesional, prin transformarea modului în care comunică È™i a atitudinii, fără să-È™i sacrifice relaÈ›iile sau chiar sănătatea.

​

Ador să lucrez cu oamenii È™i de aceea, am ales timp de peste 10 ani, să fiu HR-istă în multinaÈ›ionale. Actualmente, am ales să duc mai departe din rolul de antreprenor ariile care mi-au plăcut cel mai tare din ceea ce înseamnă activitatea de resurse umane. Astfel că, în prezent, sunt Antrenor de Voce, Ambasador al Cooperării, Evaluator de Daune EmoÈ›ionale, Recuperator de Stimă de sine È™i când nu fac training È™i coaching, sunt Căutător de Sens în organizaÈ›ii (căci consultant în managementul resurselor umane ar suna prea sec, aÈ™a-i?). 

​

Traseul meu profesional în interiorul corporaÈ›iilor a fost unul relativ accelerat. Am început să lucrez din timpul facultății, primul job fiind în departamentul Customer Care, iar un an mai târziu am avut primul job în HR. După 2 ani de activitate în resurse umane, schimbând 2 organizaÈ›ii în acest timp, iniÈ›ial ca referent, apoi specialist RU, am fost promovată în poziÈ›ia de manager resurse umane la vârsta de 24 de ani, iar 3 ani mai târziu am devenit membru în Consiliul de AdministraÈ›ie al corporaÈ›iei din care făceam parte.

Am învățat din greÈ™eli È™i, condusă de o motivaÈ›ie uriașă de a mă face apreciată È™i respectată în rândul colegilor, indiferent de nivelul ierarhic, am descoperit treptat puterea unei comunicări strategice, asertive, empatice. Am învățat, cum se spune, lovindu-mă cu capul de pragul de sus ce înseamnă leadershipul, cum se construieÈ™te influenÈ›a È™i cum să maximizezi valoarea relaÈ›iilor profesionale pe termen lung. 

​

EducaÈ›ia este una dintre valorile mele de top, iar după ce am finalizat studiile universitare (3 domenii diferite: È™tiinÈ›e administrative, limbi străine È™i È™tiinÈ›e juridice), am continuat formarea È™i perfecÈ›ionarea mea ca om È™i profesionist deopotrivă. Programele de training urmate au vizat domenii variate de la resurse umane, leadership È™i comunicare în mediul de business la psihologie pozitivă, mindfulness, NLP,  Terapia de urgență bazată pe neuroÈ™tiinÈ›a emoÈ›iei, cogniÈ›iei È™i somaticii, cu o durată mai scurtă sau mai lungă, în È›ară sau în străinătate. Continui să investesc în creÈ™terea mea È™i să învăț lucruri noi sau să aprofundez ceea ce È™tiu deja, lucrând îndeaproape cu mentori È™i coachi profesioniÈ™ti.

​

Cred cu tărie că educaÈ›ia este un izvor de bine în lume, cum afirma Kant. Fără dubii, e un proces continuu È™i în mare parte, informal, căci avem È™ansa de a învăța din fiecare experiență trăită sau om întâlnit.

Daniela Șerban trainer & coach
20220716_195339.jpg

În prezent

În 2019, am făcut pasul decisiv de la rolul de corporatist la cel de antreprenor.

​

Abia am început ca trainer È™i consultant resurse umane că pandemia ne-a lovit în plin È™i la nici jumătate de an de antreprenoriat, a trebuit să mă recompun sau mai bine zis, să îmi mut activitatea în spaÈ›iul virtual, adresându-mă unui număr mult mai mare de oameni, dar mult mai... necunoscuÈ›i.  Am înÈ›eles atunci că pot realmente ajuta doar dacă le rămân alături pe termen mai lung, dincolo de durata destul de scurtă a unui curs. AÈ™a că am început mai întâi un program de certificare precum consilier dezvoltare personală (ANC), imediat după aceea - „Life Coaching Diploma” (CPD, UK), iar apoi m-am certificat internaÈ›ional precum coach profesionist (Maxwell Leadership).

​

În prezent, facilitatez programe de training È™i coaching atât în organizaÈ›ii, cât È™i livrate direct persoanelor fizice interesate să crească în plan personal È™i profesional deopotrivă.

​

În mediul online, susÈ›in cel mai adesea programe ce reunesc trainingul cu coachingul, adresate profesioniÈ™tilor care doresc să îÈ™i îmbunătățească abilitățile de comunicare, să gestioneze cu succes conflictele È™i relaÈ›iile cu tipologii dificile de colegi È™i să se facă remarcaÈ›i în spaÈ›iul profesional. (vezi aici detalii)

​

În mediul corporatist, livrez de regulă cursuri in-house, la nivel naÈ›ional, fie direct (detalii disponibile aici), fie în parteneriate cu alte companii de training, acoperind:

> subiectul mai vast al comunicării: feedback, asertivitate, managementul conflictelor, prezentări în public, comunicare scrisă, persuasiune, etc;

>  leadershipul: influență, motivarea echipei, performanță;

> managementul resurselor umane, al timpului și al performanței.

training_edited.jpg
Daniela Șerban copil

Ca adult, am constatat după 30 de ani că îmi trăisem viaÈ›a până atunci în goana după a face lucruri, a dovedi celorlalÈ›i că pot È™i că merit, È™i a fi cine se aÈ™teptau cei din jur să fiu sau la ce se aÈ™teptau ceilalÈ›i să fac. Vinovăția È™i ruÈ™inea erau două elemente care făceau parte din existenÈ›a mea, de parcă am fi fost surori siameze. 
Eram mereu sub semnul lui "trebuie": 
•    Trebuie să fiu aÈ™a pentru a fi acceptată, iubită, respectată. 
•    Trebuie să fac una sau alta pentru că asta se aÈ™teaptă X sau Y de la mine. NU îi pot dezamăgi! Ce ar crede despre mine dacă nu fac aia sau cealaltă? 

•    Trebuie să muncesc enorm, mult mai mult decât alÈ›ii, pentru a obÈ›ine ceva, orice, altfel nu îl merit (la 24 ani, eram deja workaholică).
•    Trebuie să fac lucrurile perfect, altfel nu sunt suficient de bună! (tiparul perfecÈ›ionistului)
•    Trebuie, trebuie, trebuie... 

 

Îmi era dificil, chiar imposibil, să spun NU È™i terminam deseori prin a face ceea ce nu îmi doream sau prin a renunÈ›a la a face ceea ce aÈ™ fi dorit.

​

La puțin timp după ce am devenit mamă pentru a doua oară, am avut acel moment de A-HA care m-a determinat să văd, să fac și să fiu altfel.

O poveste nu neapărat lungă, cât complexă, pe care obiÈ™nuiesc să o împărtășesc detaliat celor din comunitatea mea: fie pe reÈ›elele de socializare (follow È™i like paginii, dacă nu ne-am conectat încă), fie în programele de training È™i coaching.

 

Un prim pas pentru a intra în comunitate este chiar, abonându-te la newsletter È™i astfel, te È›in la curent cu noutățile din activitatea È™i viaÈ›a mea (formular înscriere mai jos). În medie, e vorba de un email săptămânal. 😉

​

Fac parte din generaÈ›ia cu cheia de gât

M-am născut într-un orășel minier, Motru (Gorj), într-o familie absolut obiÈ™nuită acelor timpuri. PărinÈ›ii mei, cu studii medii, mi-au insuflat convingerea că singura modalitate de a reuÈ™i în viață este să învăț, să îmi investesc timpul È™i atenÈ›ia în educaÈ›ie, ca să îmi asigur un viitor mai bun, ca să nu trebuiască să muncesc din greu ca ei.

​

Totodată, ideea competiției cu cei din jur mi-a fost inoculată prin acel gen de comparație cu alți copii, comparație ce era parte din realitatea școlară de zi cu zi: Cine ce notă a luat?, De ce a luat altcineva mai mult ca tine?, Alții cum pot mai mult/ mai bine?, etc.

bottom of page