top of page
Search

De ce instrumentele de business folosite de alții nu funcționează pentru tine?


Ai cumpărat și aplicat tot felul de instrumente de business, dar deși pentru alții par să funcționeze, nu e și cazul tău?


Uite cum stă treaba: te-ai lovit de prag!

Pragul leadershipului face referire la faptul că nu îți poți crește afacerea peste nivelul tău de leadership ori cu alte cuvinte, nu îți poți conduce afacerea peste capacitatea ta de a conduce.


Dacă tu ai abilități de lider de nota 4, afacerea ta nu poate crește mai mult de nota 3, căci cine ești tu, așadar implicit ce știi și poți să faci ca lider, va acționa ca un prag care va limita afacerea să crească peste acel nivel.



Mentalitatea de angajat nu e de ajutor în afaceri

Ceea ce mulți antreprenori, inclusiv eu la început de drum, nu înțeleg este că nu poți dezvolta o afacere cu mentalitatea de angajat.


Până când tu nu te vezi ca fiind antreprenor, până nu înțelegi tu că ai nevoie să devii lider (și antreprenor) cu normă întreagă, ba mai mult să te conduci pe tine înainte de toate, că nu mai beneficiezi de un sistem deja creat dintr-o organizație care are puse la punct o serie de detalii ce fac ca oamenii din organizație să funcționeze ca un tot, după niște principii prestabilite și practici sistematizate, nu poți ridica afacerea.


⚠️Acum, după caz, tu ești sistemul.⚠️

Tu ești vizionarul, creatorul afacerii, dar totodată ești cel care pune în executare; tu ești investitorul și decidentul, dar totodată ești jucătorul principal și chiar copilul de mingi. De cele mai multe ori, în afacerea ta tu ești totul ca să poți oferi ceea ce clientul își dorește, ca să îi deservești nevoile și interesele.


Poate până mai ieri ai lucrat în vânzări, dar acum când ai afacerea ta, ești și CEO, și strateg, faci și marketing, și producție, și calitate, și supply chain, și customer support, și juridic, și financiar, și recepție, și chiar curățenie. Ești creatorul sistemului și toți pionii din el laolaltă.


În mod cert, nu e un lucru ușor. Pe de-o parte ai libertate maximă de decizie și acțiune, pe de altă parte ești tu all in one și desigur, nu te poți diviza și nici clona.


⛔️Dacă rămâi cu mentalitatea angajatului, lucrurile nu prea funcționează.⛔️

Poți să fi venit din rolul managerului și să ai expertiză în tot ce înseamnă a conduce echipe și departamente, crede-mă: de acolo vin și eu, dar nu e suficient. Nu e același lucru! Acolo, tu te integrai într-un sistem deja existent ori contribuiai cu partea ta la crearea/stabilizarea unuia. Acum tu ești sistemul. Ori nu ești!



Ce poți face diferit ca antreprenor

➡️Intră într-o afacere cu mintea deschisă, curiozitatea copilului, ambiția și consecvența unui sportiv de performanță și, nu în ultimul rând, cu conștientizarea că tot ce ai învățat, experimentat, testat până acum de-a lungul vieții nu a fost în van, sunt abilități câștigate pe care le poți pune în slujba visului tău, într-un context diferit.⬅️


Iar dacă simți că ceva nu te mai ajută, amintește-ți că TU ești creatorul afacerii tale, tu decizi ce intră și ce iese, inclusiv (ori mai ales) când vine vorba de ceea ce știi sau nu știi încă, de ceea ce poți să faci sau nu poți (încă).


Succes în tot ce îți propui- 🔥o cărămidă putem pune împreună în masterclassul gratuit din 28 decembrie🔥

21 views0 comments
bottom of page