top of page
Caută

Să fie invidia un sport național?

Actualizată în: 12 iul. 2020


Invidia pe rețelele de socializare

Invidia, de când cu Facebook-ul, a devenit un subiect tare interesant pentru mine. Eu propun să mai fie adăugat un buton la reacții, fie inimă neagră 🖤, fie o față verde eventual și cu spume la gură! 🤢 Adică, atunci când vedem o postare care ne umple de invidie, să apăsăm butonul și să o exteriorizăm că toate emoțiile astea negative, rămase neexteriorizate, ne macină groaznic și ne pot îmbolnăvi!🤕 Glumesc acum (oarecum...).


Citeam deunăzi pe blogu' lui Otravă cum că e boală națională asta cu invidia. Am mai citit și părerea unei doamne, pe un grup de dezvoltare personală, care s-a mutat în S.U.A. de ceva ani și care a fost „șocată” de cultura și civilizația lor, ca să o numim generic așa, mai exact a rămas mută de uimire când vecini sau persoane necunoscute, în lift sau pe stradă, femei sau bărbați de vârste diferite, o complimentau pe ea (omul, femeia) și plecau mai departe. Adică îi spuneau că ESTE frumoasă (nu că are o rochie frumoasă), că ESTE o mamă implicată, că ESTE atentă cu cineva anume, etc. Constata ea că a primit în câțiva ani atâtea complimente, dar mai ales complimente cu focus pe cum ESTE ea, nu ce poartă, ce are sau ce vorbește, cât nu primise în toată viața trăită până atunci în România. Eu doar relatez ce am citit 🙂.


Și tot Facebook ăsta îmi aduce în prim plan, zilnic, postări despre invidie și despre cum sunt afectate persoanele din lista mea de acest subiect, gen: prieteni care au uneltit împotriva lor din invidie, cum îi bârfesc vecinii din invidie, cum au lansat o afacere sau au un vis măreț dar nu au susținerea celor din jur din invidie, cum nu pot fi autentici pentru că sunt luați în colimator din invidie, și multe altele... din invidie! Acum nu știu cum arată la tine Facebook-ul: doar cu postări despre mâncarea de la prânz și despre cum, de fapt, COVID nu există? Mda, ce să zic, eu nu te invidiez nici pentru asta😄.


Bun, păi treaba asta cu invidia și „să moară dușmanii” am început să o analizez și eu, cum se manifestă ea în viața mea și iată ce am constatat, mergând pe firul celor de mai sus: