top of page
Search

Prospect „Pilula Motivationala”


Începând de astăzi, îți propun pe canalul meu de YouTube o serie video intitulată ”Pilula motivațională” în care să tratăm subiecte de interes general și cu precădere, teme care vizează dezvoltarea personală!


Probabil te gândești că, în plină pandemie, eu îți propun o pilulă care în mod cert nu îți va rezolva nici problemele legate de COVID 19, nici de vreun alt virus sau boală în general, ce îți propun însă poate să îți faciliteze soluționarea unor alte probleme și să îți aducă un mare beneficiu în plan psihologic și spiritual, și anume starea de bine!


Iar starea de bine, dragilor, ne-o creăm singuri, nu este ceva pe care îl primim cadou de la cineva drag, nu se câștigă nici la tombolă, starea de bine este în noi și ea reprezintă o alegere personală, pe care o putem face în cunoștință de cauză – iar eu îmi doresc să contribui la această ultimă parte.


Nu sunt adepta rețetelor universal valabile, panaceu pentru tot și pentru toți! Desigur, există niște principii general valabile după care ne putem ghida pentru a ne regăsi starea de bine, însă pașii exacți și restul detaliilor sunt aspecte ce necesită particularizare, pentru că fiecare are povestea lui, personalitatea lui, obiectivele sale și propriile resurse, ceea ce poate face ca unele lucruri să funcționeze pentru mine, dar nu și pentru tine sau invers.


Dezvoltarea personală cere timp, motivație puternică, energie, concentrare, determinare, planificare, organizare, ACȚIUNE (adică să faci concret ceva, nu este suficient doar să îmi urmărești videourile, să citești sau să îți dorești, ci trebuie efectiv să ACȚIONEZI) și multă perseverență! Dezvoltarea personală este despre tine, despre cine ești, ce îți dorești și cum alegi tu să ajungi acolo. Poți să alegi calea cea scurtă sau calea cea lungă, orice alegi- este alegerea ta și este exclusiv despre tine!


Prin aceste minute din seria video „Pilula motivațională” eu îmi propun să îmi expun părerea personală despre experiențe, gânduri, emoţii, sentimente, trăiri autentice, ci nu doar pură teorie privind dezvoltarea şi evoluţia noastră. Intenţia nu este de a da sfaturi sau de a face recomandări în calitate de specialist în vreun domeniu, de expert în ”oameni și viață”, pentru că desigur nu există așa ceva: indiferent ce universitate de prestigiu ai absolvi sau indiferent de numărul de ani de viață, nimeni și nimic nu ne face experți în așa ceva. Cu toții, independent de studii, vârstă, sex, profesie sau localitate, noi toți experimentăm și greșim, dar ține de noi să învățăm ceva din acele greșeli (aș prefera să le numim ”lecții de viață”), să ne dezvoltăm, să evoluăm!


Este util ca, în căutarea a ceea ce ni se potrivește cel mai bine, a ceea ce funcționează pentru noi în diverse situații, să ne luăm informații din jur: din cărți, de la oameni direct, de la specialiști în anumite domenii, de la cei care sunt dispuși să împărtășească ceea ce știu sau ceea ce au experimentat deja ei înșiși, și să găsim propria cale de a soluționa ceea ce ne frământă, de a ne atinge obiectivele și de a crește în felul acesta!


Așadar, prin această serie video eu îmi doresc să îmi expun opinia cu privire la diverse teme de interes, modul în care eu înţeleg şi aplic teoria din domeniul dezvoltării personale, precum şi să împărtăşesc cu voi din propriile experiențe sau din experiențele oamenilor cu care lucrez în procesul de dezvoltare personală și profesională.


Iar dacă una sau două dintre zecile, sutele de idei prezentate în această serie video funcționează și pentru tine, una sau două idei funcționează pentru altcineva și tot așa, înseamnă că îmi îndeplinesc misiunea de a facilita procesele de învățare și dezvoltare ale oamenilor cu care intru în contact în acest fel, iar asta... contribuie în mod cert la starea mea de bine!


Doza recomandată din „pilula” propusă spre administrare este de 2-3 episoade pe săptămână, în restul timpului vă recomand cu toată încrederea exercițiile practice, adică aplicarea în viața de zi cu zi a tot ce vă produce și vă întreține starea de bine în mod natural!


Consideră, te rog, textul de mai sus ca fiind „prospectul” seriei video „Pilula motivațională”, pe care îl poți reciti ori de câte ori ai nevoie să îți clarifici scopul și efectele acesteia sau alte detalii.


PS: Te invit să te abonezi la canalul meu de Youtube și să urmărești pagina mea de Facebook pentru a nu rata episoadele din seria video ”Pilula motivațională”!

18 views0 comments
bottom of page