top of page
Caută

Ești manipulat cu ușurință?Cum poți înțelege dacă te lași manipulat ușor sau nu dacă nu pornind de la a clarifica ce este manipularea în definitiv și care este comportamentul manipulatorilor, respectiv impactul pe care acest gen de comportament îl poate avea asupra ta?Manipulatorii sunt oameni care se folosesc de tot soiul de tactici pentru a-i convinge pe alții să acționeze într-un mod care să-i avantajeze. Pot fi greu de recunoscut la început, dar în timp, intențiile lor devin tot mai clare.


Folosirea manipulării poate provoca un prejudiciu semnificativ individului țintă, precum și relațiilor pe care manipulatorul le are cu ceilalți din jurul său.Ce NU este manipularea


Nu o dată am observat că oamenii fac adesea confuzie între influență și manipulare. Mărturisesc că eu însămi am picat în capcana de a nu distinge între cele două.


Principala diferență între cele acestea este dată de interese ori de intenție.

În timp ce influența presupune o situație de tip win-win, și eu câștig și tu câștigi, manipularea face loc unor situații în care există câștigători (manipulatorii, desigur) și perdanți (orice pare să se opună intereselor primilor).