top of page
Caută

Așteptări salariale, ai sau n-ai?Ori să spun sau să nu spun ce așteptări salariale am?...


Știu, întrebarea ce așteptări salariale ai când angajatorul are deja un buget alocat poate părea, după caz, fără sens sau cel puțin tricky... cu schepsis.


Acum însă, nu despre cât de frustrantă ori ba e această întrebare, ci despre a răspunde ori ba e vorba în cele ce urmează.


Sunt candidați care aleg să nu spună pentru că le e teamă fie că cer prea puțin și vor primi la fel de puțin ori și mai puțin, fie că cer prea mult și sunt scoși din cărți.

Mai sunt și cei care citez "nu știu cât să ceară".


Pe de altă parte, sunt candidați care aleg să răspundă la această întrebare și după caz, angajatorii înțeleg astfel cum se autoapreciază aceștia ori într-adevăr, aleg să taie de pe lista scurtă candidatul, pentru că nu se încadrează în buget.


În loc de a-ți face o recomandare directă dacă să răspunzi concret ori să zici că nu știi sau varianta "cât oferiți dvs", o să vorbesc despre eventualele avantaje și dezavantaje ale fiecărui tip de răspuns.


1. A nu răspunde concret, alegând sa zici mai degrabă că nu știi sau că preferi să ți se facă o ofertă, poate avea avantajul de a nu te înșe